Yhdysvaltain vaalit: Valitsijamieskollegiot kokoontuvat tänään, Dominion-vaalikoneita koskeva oikeudenkäynti huhtikuulle

Marraskuun 3. pidetyissä presidentivaaleissa valitut valitsijamiehet kokoontuvat tänään maanantaina päättämään Yhdysvaltain presidentistä vuosiksi 2021-2024. Dominium-äänestysjärjestelmä, jota kristilliskonservatiivit nimittävät ”Demoniumiksi”, on yhä kritiikin kohteena.

Samaan aikaan toisaalla:

Michiganin osavaltion tuomari Kevin Elsenheimer on tänään poistanut salausmääräyksen osavaltion Antrimin piirikunnassa käytettyä Dominion-äänestysjärjestemää koskevalta raportilta, ja ilmoittaa asian etenevän käräjille. Oikeudenkäyntipäivä menee huhtikuulle. Raportin vapauttamista oli pyytänyt asianajaja Matthew DePerno.

”Jätin hätäpyynnön tänään (perjantaina 11.12.) iltapäivällä Antrimin piirikunnan käräjäoikeudelle, ja pyysin heitä poistamaan estomääräyksen, jotta voimme luovuttaa rikostutkinnan tulokset amerikkalaisille, Michiganin edustajainhuoneelle, Michiganin senaatille ja kaikille muille, jotka haluavat nähdä tulokset, jotta he voivat itse arvioida järjestelmän toiminnan”, kertoi DePerno lehdelle.

Kyberturvallisuusyritys Allied Security Operations Group suoritti viime viikonloppuna Dominion-laitteiston rikostarkastuksen tuomarin toimeksiannosta. Michiganin osalvaltion ulkoministeri Jocelyn Benson katsoi kuitenkin, että tutkimusraportti ”levittää vääriä tietoja, joilla on tarkoitus vahingoittaa yleisön luottamusta vaaleihin.” Michiganin vetoomustuomioistuimen tuomari Kevin Elsenheimer hyväksyi osavaltion esityksen torstaina (10.12.), mutta tänään päätös on muuttunut.

Antrim Countyn (piirikunnan) vaalimenettelyyn kohdistuva syyte sai huomiota presidentti Trumpin lakitiimiltä ja hänen liittolaisiltaan, keskittyen Dominion -äänestyskoneiden rikostekniseen auditointiin. Antrimin piirikunta nousi ensimmäisen kerran kansallisiin otsikkoihin muutama viikko sitten, kun oli tapahtunut inhimillinen virhe, -ohjelmistopäivityksen epäonnistuminen- joka  oli aiheuttanut 6000:n äänen virheellisen kirjaamiseen demokraattiehdokas  Joe Bidenille. Nämä virheellisesti kirjatut äänet oli siis annettu Trumpille.

Dominion Voting Systems kiistää väitteet osallistumisestaan massiiviseen ääntenlaskentapetokseen.  Vaikka tämänkaltaisia tapauksia kerrotaan useasta osavaltiosta, Trumpin hallituksen oikeusministeri William Barr, on todennut, ettei todisteita näiden väitteiden tueksi ole esitetty.

Päättyvän kauden presidentin Donald Trumpin lakitiimi ja republikaanit ovat kohdistaneet vahvaa kyseenalaistamista marraskuun vaaleihin mm. seuraavista seikoista:

 • Äänestämään päässeiden kontrollointi postiäänestyksessä ei ole toiminut kaikissa osavaltioissa.
 • Tuntematonta alkuperää olevia täytettyjä äänestyslippuja on päässyt mukaan tuloksen laskentaan.
 • 28:ssa osavaltiossa käytetty Dominion -eletroninen äänestysjärjestelmä on mahdollistanut tuloksen manipuloinnin.

Dominioniin kohdistuva moite on siis edennyt Michiganissa, mutta ei tulle vaikuttamaan presidentin valintaan.

Lisää aiheesta muissa julkaisuissa:

 • W.Politics 14.12, 2020: BREAKING: Dominion Voting Systems, A Company That Provides Voting Systems In 28 States Uses An Internet Technology Firm That Was Hacked Long Before The Election. Artikkeli väittää Dominionin käyttävän hakkeroitua SolarWinds Orion-alustaa, josta on varoitettu.
 • Detroit Free Press 14.12. 2020: Judge to conduct hearing on whether to lift protective order, release Antrim County results,
 • The Election Wizard 14.12. 2020:BREAKING: Michigan judge orders RELEASE of audit report on Dominion voting machines,
 • The Washington Examiner 12.12. 2020.
 • Tivi.fi: Tapauksesta Solar Windsin Orion-ohjelma, 14.12. 2020 (suom.kiel.)

2 Comments

 1. Sotaoikeus voi ratkaista vaaleihin sekaantumisen
  14.12.2020 18:55

  Yksi ainoa nimetön lähde riitti demareille yrittää tuomita Trump. Mutta 1000 valan vannonutta todistajaa ei riitä nyt syyksi vaalivilpin tutkintaan 😀
  Kyseessä on armeijankin todistama vaalivilppi ja perustuslain vastainen sääntömuutos kesken pelin. Maanpetturuus ja ulkomaisten tahojen sekaantuminen vaaleihin ratkaistaan viime kädessä sota-oikeudessa. Kuolemanrangaistusten valikoima on saanut lisäväriä, kun kaasukammio ja sähkötuoli ovat nyt tarjolla.

  Vastaa
 2. pöh
  15.12.2020 00:24

  USA:n vaalit on historian suurin petos.
  Kyse ei ole edes trumpista tai bidenistä/harrisista, Kyse on siitä että jatkossakaan ihmisten äänillä ei ole mitään merkitystä.

  Miettikää jos tilanne olisi toisinpäin, uutisissa ei olisi mitään muuta kun vaalipetosta, Ja eu-maat olisi tuominnut vaalit vilpillisiksi.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top