Yhdysvaltojen vastaus Venäjän turvatakuu-vaatimukseen annettu

Yhdysvaltain kirjallinen vastaus Venäjän laajaan ehdotukseen annettiin tänään Moskovassa Venäjän varaulkoministerille. Vastauksen sisältöä ei ole julkistettu, mutta sen sanotaan sisältävän julkisesti jo kerrotut asiat. Venäjän ulkoministeri varoitti päivällä, että ”Venäjä varaa oikeuden vastatoimiin”, jos sen ehdotuksiin ei suostuta.

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov puhui tänään keskiviikkona Venäjän duuman jäsenille. Hän totesi, että Yhdysvallat ja länsi yrittävät pysäyttää ”objektiivisen historian kulun” varmistaakseen itselleen yksipuolisesti turvallisuuden, ottamatta huomioon muiden kansojen etuja. Lavrov varoitti, että Moskova ei istuisi toimettomana lännen toimien keskellä ja ryhtyisi kaikkiin tarvittaviin vastatoimiin, jos Yhdysvallat jättää huomiotta turvallisuusehdotukset.

Yhdysvaltain kirjallinen vastaus jätettiin tänään keskiviikkona Venäjän varaulkoministeri Alexander Grushkolle ​​Yhdysvaltain suurlähettilään John Sullivanin toimesta. Venäjä on aiemmin ilmoittanut, ettei ”turvatakuina” tunnetun asiakirjan yksityiskohdista keskustella, Yhdysvallat ei voi ikään kuin poimia rusinoita pullasta. Venäjän joulukuussa esittämä luonnos kahdenkeskiseksi sopimukseksi on julkinen. Yhdysvaltain tämänpäiväinen kirjelmä on vastaus em. ehdotukseen.

Yhdysvaltain ulkoministerin mukaan erinäiset asiat, kuten aseiden sijoittelu ja ohjusten lukumäärä voivat olla keskustelukysymyksiä, mutta Pohjois-Atlantin puolustusliiton, NATO:n, jäsenyys on edelleen avoin liittymiseen halukkaille valtioille.

Yhdysvaltain ulkoministeri Anthony Blinken vahvistaa, että Ukrainan turvallisuus on USA:n huomion kohteena. Ukrainaan on viime päivinä saapunut runsaasti aseistusta mm. Yhdysvalloista. NATO:n pääsihteerin Jens Stoltenbergin keskiviikko-illan lausunto tiukensi lännen kantaa: NATO:n uusien jäsenien ottamista ei rajoiteta, ja Venäjän tulee vetäytyä Moldavian, Ukrainan ja Georgian alueilta.

Luettavaa:

2 Comments

 1. Sota luonnonvroista
  27.1.2022 09:27

  Miks ne amerikkalaiset haluaa aina tapella? Toisaalta, kun muistaa sen kansakunnan perimän (opportunistit ja rikolliset) niin se ei toisaalta yllätä. Äkkiseltään voisi kuitenkin kuvitella että vuosisatojen aikana DNA olisi muuttunut enemmän rauhaa rakastavaksi. Mutta ei. Vanhat lännen elokuvien pyssysankarit haluavat yhä ryöstää muiden elintiloja väkivalloin. Eikä siitä ikinä ole seurannut mitään hyvää jos jonnekkin alkaa kasaantua amerikkalaisia.

  Niinkuin nyt eurooppaan… Sota siitä tulee. Bideenin sota.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   27.1.2022 13:26

   Siellä on nyt tilanne, että Stoltenberg sanoo ettei NATO:oon liittymisistä päätetä muualla, kuin Pohjois-Atlantin neuvostossa (jossa muuten on kuullemma tyhjä tuoli Suomea varten), ja Lavrovin mukaan ”turvatakuu”-sopimusehdotus on kokonaisuus, mistä ei voida irrottaa mitään.

   Olethan katsonut leffan ”Hi noon”? -Suosittelen! Hieno kokemus.

   Leffa ikimuistetaan muustakin kuin Gary Cooperista ja Crace Kellystä, tai Dimitri Tjomkinin mainiosta puhuttelevasta tunnussävelestä, tai Fred Zinnemanin ohjaustyötä, -aikana jolloin näyttelijät, elokuvasäveltäjät ja ohjaajat olivat Suuria. -Ja tämä on myönnetty myöhemminkin: Katso mitä tahansa elokuvan historiaa.

   High Noon osui johonkin aikakauden herkkään kieleen. Olisiko se ollut se, että koko maailma eli silloin ”Hi Noonia”? Kello oli pysyvästi minuuttia vaille hi noon. YK:ssa pauhasi Nikita Hrutshev, Kennedyllä oli ydinsalkku pöydällä kansi pystyssä. Kyllä me Suomessakin aistimme tämän, ja ”Tsar Bomba” todella pelotti. Kenellä oli jalat maassa, tajusi että maa oli kylmä.

   Toivottavasti tämä aika ei koskaan palaa. -Taidan olla myöhässä toivomuksineni? Mutta elokuvaan. Hi Noonissa miellä on muisto populaarikulttuurissa, joka edusti meidän omaa arvomaailmaamme. Pahoille kävi pahasti, ja hyvät olivat kauniita. Haluaisin sanoa, että klassisissa leffoissa näemme sen länsimaisen kulttuurimme demonstraation, jota haluamme puolustaa barbariaa vastaan. Olen varmaan oikeassa, mutta mitä meidän pitää ajatella nykyisestä tajunnantäytöstä: Elokuvat, viihde, mediasisältö, koulu-opetuksen trendit. -Siinäkö se mitä meidän pitää puolustaa? -Vai pitääkö meidän puolustautua sitä itseään vastaan??

   Tsiikaa leffa, ja ota iisisti: https://youtu.be/A4a_1UhwgFU

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top