YK:n Turvallisuusneuvosto ei kiinnostu juutalaisen terroristisesta murhasta

Israelin YK-edustaja vaatii turvallisuusneuvostoa tuomitsemaan Jerusalemissa tapahtuneen israelilaisen teinin brutaalin murhan. Hän syyttää samalla Palestiinan hallintoa ”terrorin kulttuurin” suosimisesta, mikä asenne oli edustajan mukaan edesauttanut tätäkin murhaa.

Yhdeksäntoistavuotias Ori Ansbacher löydettiin kuolleena metsiköstä Ein Yaelista eteläisestä Jerusalemista myöhään torstaina (07.02.). Poliisin mukaan hänessä oli ”merkkejä ulkoisesta väkivallasta”. Ansbacher oli kadonnut aiemmin samana päivänä.

Israelin turvallisuusjoukot pidättivät perjantaina palestiinalaisen epäillyn Ramallahissa, liittyen Ansbacherin murhaan. Pääministeri Benjamin Netanjahu otti kantaa tapaukseen, kuvaillen murhaa ”järkyttävän brutaaliksi”. Poliisin mukaan Ansbacheria oli puukotettu useita kertoja yläruumiiseen. Israelin TV:ssä murhaa uutisoitiin perjantaina sanakääntein, joita yleensä käytetään palestiinalaisten terroristien yhteydessä, liittyen heidän motiiveihinsa.

”Ori Ansbacher murhattiin eilen illalla järkyttävällä raakuudella Jerusalemissa. Tänä vaikeana hetkenä me kaikki olemme Ansbacherin perheen tukena. Turvallisuusjoukot ovat tutkimassa murhaa, ja me tulemme löytämään vastuulliset ja teemme oikeutta.” (Näin siis Israelin pääministeri. Emme voi välttää ajatusta vertailla eri maiden valtionmiesten huolenpidon tasoa kansalaisistaan.)

Selväkielisesti tämä tarkoittaa, että Israelin mediassa Ansbacherin murha uutisoitiin rasistisena väkivallantekona. Myös Israelin YK-suurlähettiläs Danny Danon kutsuu myös tekoa terroristiseksi hyökkäykseksi.

Danon tapasi asiaan liittyen YK:n Turvallisuusneuvoston puheenjohtajan, ja vaati terroriteon julkista tuomitsemista. Suurlähettiläs otti puheeksi myös Palestiinan hallinnon tavan maksaa stipendejä terroristisista teoista vangittujen palestiinalaisten perheille, mikä tapa israelilaisen näkemyksen mukaan rohkaisee väkivaltaisiin tekoihin.

”Turvallisuusneuvoston vaikeneminen ei auta taistelua terrorismia vastaan, vaan edistää ainoastaan vihan kasvamista kontrolloimattomaksi. -Ja tämä vaikeneminen vain jatkuu, ja palestiinalais-hallinto maksaa edelleen terroristeille, yllyttäen nuorisoaan, ja 19-vuotias tyttö on brutaalisti murhattu Israelissa”, sanoi Israelin YK-edustaja Danon.

”Turvallisuusneuvostolla on moraalinen velvollisuus tuomita selvästi nyt tapahtunut barbaarinen murha, ja toimia palestiinalasis-viranomaisten terrorin kulttuuria vastaan. Tämä terrorismin suosiminen kaivaa maata alueen vakauden alta ja tuhoaa viattomien ihmisten elämiä”, muistutti Danon lopuksi.

Entinen puolustusministeri Avigdor Lieberman on myös luonnehtinut murhaa rasistiseksi. Liebermanin mukaan Ori Ansbach murhattiin vain siksi, että oli juutalainen. Kaikesta päätellen hän on oikeassa arviossaan. Liebermanin Yisrael Beytenu -puolue vaatii lakimuutosta kuolemanrangaistuksen käyttämiseksi terroristisista teoista. Puoluetta pidetään äärioikeistolaisena.

YK:n jäsenmaiden edustajien haluttomuus tarttua Danonin aloitteeseen on surullinen osoitus vallitsevan ihmisoikeus-ajattelun yksisilmäisyydestä.

Asiasta kertoi The Times of Israel 09.02.2019: Israeli envoy calls on UN to condemn murder of Israeli teen. Danny Danon labels brutal killing of Ori Ansbacher a terror attack, as Palestinian suspect arrested by security forces in West Bank raid.

2 Comments

 1. netanjahu
  11.2.2019 10:50

  Extra uutisetkontrolloitu oppositio selvästikin. Mites,palestiinalaisten murhat ja juutalaiset tuo länsimaattäytee neekereita ja muslimeja. Kontrolloi mediaa,pankkeja ym muuta. Älkää viittiki tällästä paskaa uutisoida

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   12.2.2019 12:58

   Uutisen mukaan terroristien yllyttämä tekijä tappaa sattumanvaraisesti nuoren naisen, maan pääministeri ottaa asiaan kantaa ja pitää sitä koko kansaan kohdistuvaan väkivaltaiseen hyökkäykseen liittyvänä tekona, ja YK-edustaja vaatii turvallisuusneuvostoa tuomitsemaan väkivallan. Näinhän sitä pitääkin toimia. Jossain toisaalla on eri meininki, valitettavasti.

   Israelin-Palestiinan asioista Extra uutisoi tasapuolisesti, voit klikata kategotiaa ”Israel” ja ”Lähi-Itä”.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top