YK:n turvallisuusneuvosto ottaa Ukrainan käsittelyyn, Ukraina kiittää länsimaita (ei Suomea) tuesta, Venäjän duuma keskustelee Donetskin ”tasavalloista” (LIVE)

Ukrainan ympärillä vallitseva tilanne on tänään käsittelyssä YK:n Turvallisuusneuvostossa. Yhdysvaltain ja Venäjän ulkoministerien neuvopito on sovittu tiistaiksi. Samaan aikaan Venäjän Duumassa on aloite Donbassin itsejulistettujen tasavaltojen tunnustamiseksi.

(Kuvaan käytetty YK:n aineistoa)

Ukrainaa koskevan kysymyksen, kansainvälisen yhteisön reagoimisen puhuttuun sotilaallisen hyökkäyksen uhkaan, -jonka Venäjä johdonmukaisesti kiistää- ottaminen käsittelyyn YK:n turvallisuusneuvostossa on positiivinen askel. Turvallisuusneuvoston pysyvillä jäsenmailla, mm. Venäjällä, on veto-oikeus päätösten suhteen. Mikäli turvallisuusneuvosto ei pysty päättämään, asia voidaan vielä ottaa esiin YK:n yleiskokouksessa. Yhdysvaltain ja Venäjän ulkoministerien, Anthony Blinkenin ja Sergei Lavrovin, tapaaminen on ajoitettu tiistaiksi, tämänpäiväisen kokouksen jälkeiseksi.

Turvallisuusneuvoston jäseniä tällä hetkellä Venäjä, Yhdysvallat, Iso-Britannia, Kiina, Ranska, -jotka ovat pysyvät jäsenet, sekä Intia, Meksiko, Norja, Irlanti, Kenia, Brasilia, Arabiemiirikunnat (UAE), Albania, Ghana ja Gabon .

Turvallisuusneuvoston meneillään olevassa kokouksessa Yhdysvaltain YK-lähettiläs Linda Thomas-Greenfield lausui Venäjän ja Ukrainan kriisistä: Toivon, että Venäjä valitsee diplomatian tien. Turvallisuusneuvoston on puututtava Venäjän aggressiiviseen käytökseen. Näkyvien todisteiden mukaan Venäjä aikoo laajentaa läsnäoloaan Valko-Venäjän ja Ukrainan rajalla helmikuun alkuun mennessä. (Vapaasti käännettyä)

Venäjän ensimmäinen varaedustaja YK:ssa Dmitri Poljanski pitää Yhdysvaltain aloitetta tähän Ukraina-keskusteluun ”Pr-temppuna”, ja torjuu Venäjään kohdistuvat syytteet ”perusteettomina oletuksina”.

Turvallisuusneuvosto äänesti Ukrainan kysymyksen ottamisesta käsittelyyn. Yhdysvaltain esityksen, että Ukrainaa koskeva avoin Turvallisuusneuvoston kokous pidetään, puolesta äänestivät Norja, Ranska, Yhdysvallat, Iso-Britannia, Ranska, Irlanti, Brasilia ja Meksiko. Vastaan Kiina ja Venäjä, äänestyksestä pidättyivät Intia, Gabon ja Kenia.

Venäjällä valmistaudutaan tunnustamaan ”tasavallat”

Venäjän Duuma uskoo, että LPR:tä ja DPR:tä (”tasavaltoja”) on tuettava niin paljon kuin mahdollista, Venäjän federaation kommunistisen puolueen johtaja Gennadi Zjuganov kertoi tänään uutistoimisto RIA Novostille.

Zuganov uskoo Duuman asettuvan hänen aloitteensa kannalle. Eilen ukrainalaiset kiittivät Kiovassa Ukrainaa tukeneita valtioita, -joukossa eivät olleet Suomi eikä Saksa. Viro sai kiitosta.

UKRAINA: Ukrainalaiset Kiovassa järjestävät ”Kiitos”-mielenosoituksen kansoille, jotka ovat tarjonneet apua Venäjän uhatessa. (Forbes)

Live-lähetys YK:n turvallisuusneuvostosta:


Videolähetus: YK.

Luettavaa:

6 Comments

 1. Kaikkeen ei pidä sotkeutua
  31.1.2022 20:17

  Pikku Suomen kannattaa kyllä pysyä erossa tosta nokittelusta.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   31.1.2022 20:39

   Suomi ei ole turvallisuusneuvoston jäsen tänä vuonna.

   Vastaa
  2. FIXIT asap!
   31.1.2022 21:59

   Mitä vielä! Ei kun aromipommi tai kaksi strategisena ensi-iskuna, niin päästään heti voitolle ja keräämään luonnonvarat omillemme. Ei tässä leukojen loksuttelut enää lämmitä, vaan on ryhdyttävä suoraan toimintaan, neuvoksi natolle ja eu:lle. Johan sitä armeijassa osasi varusmiehetkin iltarukouksena toivoa sotaa, jotta pääsisi ylenemään… Turhat pulinat pois ja toimeksi!

   Vastaa
 2. IVY-maat
  31.1.2022 21:38

  Kaikille NATO-kiimaisille tiedoksi että Suomi on puolueeton maa ja sellaisena se pysyy. NATO:on ei olla liittymässä tällä eikä seuraavillakaan pääministerikausilla.

  Ja mitä tulee Suomen paikkaan läntisenä maana, niin katselkaapa eurooppalaisille tarjottuja karttoja. Sielä Suomi on aina merkitty itä-eurooppaan. Ei länsieurooppaan vaikka meille niin kouluissa opetetankin. Onhan se selvää, Puolasta alkaa itä, ja me olemme sen itäpuolella.

  Vastaa
 3. juha II
  31.1.2022 21:43

  Biden papparaisen ”kannatusluvut” ovat 37% luokkaa, joten on otettava käyttöön liki ihmisen syntysijoilta lähtien ollut konsti käyttöön.

  SOTA, koska YDINSOTAKIN on voitettavissa!!!

  New World Order eli yhden globalisti -konnien ja ylirikkaiden ikävystyneiden psykopaattien hallitsema yksi maailmanhallituksen tiellä on PUTIN, joka on Venäjän inhokki verrokki itsensä Donald Trump kanssa. Jossa em. haluaa pitää Venäjän suurena ja riippumattomana kansallisvaltiona itsensä herrana. Suostumatta koko ihmiskunnan historian ”parhaimpaan” tarjoukseen elää globalistien ORJANA!!!

  Eli todellisesta pahiksesta ja terroristista on kyse, sillä uhma kaikkein katalimpia, mädänneitä ja ”kunniattomia paskiaisia” vastaan EI ole oikeamielistä sankaruutta. EI! Se on nykymaailmassa kaikkea sitä, joka on kuin krusifiksi demonien täyttämälle riivatulle, josswa tilassa on Rooman paavikin. Tuo väärä profeetta ja murhaaja!!!

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   31.1.2022 22:36

   Putinin pitää muistaa ”Kekkosen oppi”, siis pitää varoa suurta itäistä naapuria!

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top