Yksi Finnlinesin hybridiroro vesille eilen, ja toisen kölinlasku Kiinassa tänään

Finnlines ajanmukaistaa ripeästi kalustoaan, sillä eilen maanantaina laskettiin Kiinassa vesille yhtiön hybridiroro-alus, ja seuraavan kölinlasku oli tänään.

Kiinan Nanjingissa, Jinling-telakalla, tulee valmistumaan Finnlinesille kolme hybridiroro-alusta.  Sarjan ensimmäinen, Finneco I, laskettiin vesille eilen maanantaina, ja sarjan toisen, jolla luonnollisestikaan ei ole vielä nimeä, kölilaskuseremonia oli tänään. Finneco I:n merikoeajot tehdään vielä syyskuun aikana: Aluksen nopeutta, ohjailua, koneistoja, sähkölaitteistoja ja muita kriittisiä laitteita testataan. Finneco I aloittaa liikenteen vuoden 2021 lopussa, ja kaksi myöhemmin valmistuvaa sisarlaivaa on tarkoitus saada liikenteeseen vuoden 2022 aikana. Kaikki kolme laivaa liikennöivät Suomen lipun alla.

Mukavuutta ja nopeampi purkaminen/lastaus

Uudet laivat keskittyvät rahdin kuljettamiseen, joten matkustajina tulee olemaan etupäässä rekka-autonkuljettajia. Heille järjestyy jokaiselle oma hytti, ja käytössä ovat kuntosali, sauna, ruokailu- ja oleskelutila sekä pesula. Rahdinkuljetuskapasiteettia löytyy uusista roro-aluksista 40 %  enemmän per laiva,  kuin Finnlinesin nykykaluston suurimmilla rahtilaivoilla. Lastausta ja purkausta nopeutetaan kolmella rampilla.

Varustamon uudisrakennusohjelma on arvoltaan 500 miljoonan euroa, ja siihen sisältyy kolme roro-laivaa ja kaksi ropax-laivaa. Molemmantyyppiset alukset ovat suurempia, kuin Itämerellä tänään purjehtivat roro- tai ropax-alukset, ja myöskin ympäristöystävällisempiä: Moottoreihin tulee pakokaasupuhdistusjärjestelmät ja ilmavoitelu­järjestelmä, ja litiumioniakut ja aurinkopaneelit parantavat energiataloutta. Satamassa ollessa alukset ovat nollapäästöisiä maasähköjärjestelmän avulla

”Olemme ylpeitä siitä, että nämä uudenaikaiset hybridiroro-alukset liittyvät laivastoomme. Alukset parantavat energiatehokkuuttamme huomattavasti ja mahdollistavat aiempaa ympäristöystävällisemmät palvelut. Laivanomistajat kaikkialla maailmassa ovat sitoutuneet vähentämään laivojen CO2-päästöjä 50 % vuoteen 2050 mennessä. Olemme investoineet mittavasti laivastomme uudistamiseen ja kehittämiseen, käytämme viimeisintä saatavilla olevaa teknologiaa ja sovellamme vihreitä innovaatioita. Uusien laivojemme myötä voimme saavuttaa kunnianhimoisen päästövähennystavoitteen hyvissä ajoin”, toteaa Emanuele Grimaldi, Finnlinesin toimitusjohtaja.

Finneco I–III, laivatiedot:

 • Pituus (m) 238,0
 • Leveys (m) 34,0
 • Kuollutpaino (t) 17 100
 • Lastimetrejä (m) 5 800
 • Jääluokka 1 A Super
 • Matkustajia (rekkojen kuljettajia) 12
 • Matkustajahyttejä 12
 • Valmistumisvuosi 2021–2022

2 Comments

 1. Reijo Urpilainen
  31.8.2021 21:46

  Niinpä ne italialaiset ovat omineet Suomen rahtiliikenteen omiin käsiinsä monen muun strategisesti tärkeän liiketoimen lisäksi. Esim. kaapeleita lykätään maalla ja merellä valtavia määriä ja voitot ovat ruhtinaallisia. Hyvä siitä tulee, kun vielä lähetetään tukirahaa lisäksi.

  Vastaa
 2. juha II
  31.8.2021 23:17

  Suutari teettää ja ostaa pieksut kiinalaiselta suutarilta! ”Vihreää siirtymää” ja jopa seksuaalistista nautintoa tuottavaa suomalaiselle typerys hallitukselle.

  Kun saataisiin vielä väännettyä Suomen metsät EU:lle taib optimaalitapauksessa Kiinalle. Silloin voisimme ostaa raakapuuta ja luonnollisesti vielä paperiakin ulkomailta!!!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top