Yksi koronaan sairastunut espoolais-koulussa, 25 karanteeniin

Espoossa Lagstadin koulun tiloissa oleskellut henkilö havaittiin maanantaina (25.05.)  koronaviruksen kantajaksi. 20 oppilasta ja henkilökuntaa on asetettu kotikaranteeniin Espoon kaupungin tartuntatautiviranomaisen toimesta. Muuten koulun toiminta jatkuu.

Espoon kaupungin tartuntatautiviranomainen on tänään asettanut sairastuneen eristykseen ja taudille altistuneet noin 20 oppilasta ja muutaman henkilökunnan jäsenen kotikaranteeniin 27.5.–8.6.2020 väliseksi ajaksi.

Muut koulun oppilaat eivät ole altistuneet tartunnalle, kertoo Espoon kaupungin tiedote.

 • Oppilaiden vanhemmat ja koulun henkilökunta saavat tietoa koulujen tietojärjestelmän Wilman kautta.
 • Oireettomien kotikaranteenissa olevien lasten huoltajat voivat käydä normaalisti töissä ja sisarukset voivat käydä päiväkodissa ja koulussa.
 • Eristykseen asetetaan henkilö, jolla on todettu koronavirustartunta. Eristyksen määräajan -Lagstadin tapauksessa 27.05.–08.06.- ja vähintään kahden sen jälkeisen  oireettoman vuorokauden jälkeen henkilö voi liikkua kuten muutkin.
 • Karanteeniin asetetaan terve, koronavirustartunnalle altistunut henkilö.  Karanteenissa oleva saa ulkoilla itsekseen mutta ei saa käydä esimerkiksi ruokakaupassa. Kun karanteeniaika päättyy eikä henkilö ole sairastunut, hän voi liikkua kuten muutkin.

Hallituksen päättäessä koulujen avaamisesta kahdeksi viikoksi ennen kesälomia kuultiin jo pessimistisiä näkemyksiä tartuntojen leviämisestä.

3 Comments

 1. Nimetön päättäjä - ei kelpaa
  27.5.2020 17:51

  Näiden perustuslain rikkojien ei pidä saada piiloutua vastuustaan nimettömyydellä. ”Espoon kaupungin tartuntatautiviranomaisella” on oltava julkinen nimi, että on päätökselle vastuun kantaja. Viranomainen tai asiantuntija ei kelpaa päätösvastuun kantajan identiteetiksi !! Jos ei uskalla ottaa vastuuta, valitaan sitten tehtävään joku muu, joka tietää mitä tekee ja seisoo tekonsa takana valmiina perustelemaan tekonsa julkisesti. Terveiden karanteenin hyödystä on yhteensä nolla todistetta koko maailmassa, haitoista on tähtitieteellinen taloustappio todisteena.

  Vastaa
 2. Kai
  27.5.2020 19:30

  Miten niin ei saa käydä edes ruokakaupassa? Eivätkö hengityssuojaimet ole juuri tätä varten? Pitääkö henkilön olla ilman ruokaa 8. päivään kesäkuuta saakka?

  Vastaa
 3. Maskitkin haitallisia
  28.5.2020 11:29

  Maskien auttava vaikutus on pelkkä psyykkinen luuloharha. Se vain tuntuu loogiselta ajatukselta, mutta todellisuus on eri mieltä. Tarttuisiko 500 nanometrin kokoinen virus, joka lisäksi mitä ilmeisemmin on vain myrkytystilassa olevan solun ulos pullauttama exosome ilman tartuntafunktiota, vain suun tai nenän kautta – höpö höpö. Ei yhtään puoltavaa todistetta. Ilmeisesti koko Pasteurin teoria on loogiselta kuulostanut tiedeharha. Koko kv on ilmeisesti jo aiempien rokotteiden ”salaa” sisältämien nanobottien ja nanokuitujen aiheuttama, langattomilla signaaleilla (5G, <= 4G tai WIFI) aktivoidaan nanobotit, pienet tekniset nanohämähäkit ja syntyy sairaustila. Kaverini tuhosi sairauden aiheuttaneet nanobottinsa sähköiskuilla (joita ei pidä omin päin mennä kokeilemaan) ja parani. Aikoo puhdistaa kehonsa vielä jollain suolaliuos pohjaisella antitox huuhtelulla, ettei mikään mahdollisesti säilynyt botti aktivoituisi uudestaan. Jos valaiset kehoasi UV-valolla silmät suojellen ja sitten pimeässä sammutat kaikki valot ml. UV:n, saattaa ihon läpi hohtaa hetken mahdolliset nanokuidut kehossasi.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top