Yle rahastaa koronalla

Yleisradio maksaa ennenkuulumattoman korkeat bonukset pikkupäälliköilleen ja toimitusjohtajalleen

Ylen oman perustelun mukaan kysymys on numeeristen tavoitteiden saavuttamisesta. Eli kysymys on siitä, että staattiset kulut ovat pysyneet sellaisena kuin ne on budjettiin kirjattu. Mutta mitä muuta ne suljetussa ”yrityksessä” voisivat ollakaan.

Ja kysymys on myös katsojaluvuista. Hei, hetkinen siis tämähän tarkoittaa selkosuomeksi sitä, että toimitusjohtajalle maksetaan yli 40 000 euroa bonuksia siitä, että suomalaiset ja varsinkin yli miljoonaan noussut eläkeläisten joukko on pakotettu istumaan koronan vuoksi kotonaan ja muita virikkeitä ei juuri ole kuin televisio. Siis Ylen johtaja ja pikkupomot saavat automaattisesti bonuksia, kun suomalaiset sairastavat ja kuolevat. Tämä on äärimmäisen vastenmielistä ja Ylen hallitukselta puistattavan vastuutonta.

Ylen hallituksen puheenjohtaja Thomas Wilhelmssonin mukaan Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttilan 40 500 euron bonus on ”kohtuullinen” Tämän lisäksi ko. henkilö saa vielä vuodessa yli 300 00 euroa palkkaa -siis kuukausi palkka on yli 30 000 euroa.  Vain kymmenisen vuotta sitten Ylen silloinen pääjohtaja Mikael Jungner sai 16 000 € kuukaudessa -ilman bonuksia-, niin Ylen johdon palkkakehitys on ollut huimaavaa.

Pitää olla varsin hyvin menevä yksityinen yritys, joka pystyy moista kuukausipalkkaa toimitusjohtajalle maksamaan ja oikeassa yrityksessä on vielä vastuut ja omat varat kiinni, Ylessä ei niin pahasti edes voi mogaa, että joutuisi itse vastuuseen.

Bonuksia Yle maksoi siis 2,6 milj. euroa yhteensä ja kuulemma ”tavallisille uusille esihenkilöille”. joita on 40. Bonus oli maksimissaan 8 %:a kuukausipalkasta. Vaikkapa uutispäälliköllä vuositasolla tulo on noin 60 000 euroa, niin tämä tarkoittaa runsasta 4000 euroa bonusta. Toimitusjohtaja saa siis yli 40 000 euroa. Ihanko totta tj:n työ jossa ennen muuta edustetaan, eli esim. joka ikinen päivä -jos niin tahtoo- voi syömisensä, juomisensa ja matkustamisensa maksattaa joko Ylellä tai ”kutsujataholla”. Kokoustetaan ja tuijotetaan jo ennalta muuttumattomaksi tiedettyjä eri osastojen budjetteja. Siis tuoko on kymmenen kertaa arvokkaampaa kuin päivittäin -jopa minuutettain- muuttuvien tilanteiden edellyttämien päätösten teko, mitä uutispäälliköt joutuvat päivittäin tekemään.

Ylen hallitus vaikuttaa olevan kollektiivinen ”yli-viikari” joka käyttää meidän siis veromaksajien rahaa häpeälliseen ”kaverille kanssa ” rahastamiseen.

Ja eipä aikaakaan niin kohta Yleltä tulee tilattu ”puolueeton” tutkimus jonka mukaan Yleisradio on niin ja niin ”luotettava ja hyvämaineinen”.

En olisi koskaan uskonut edes harkitsevani, että sanon seuraavaa mutta pakko kai se on, eli pitäisikö aloittaa selvitys Yleisradion jakamiseksi ja yksityistämiseksi, koska varsinkin nykyisen Ylen hallituksen puheenjohtajan ja toimitusjohtajan aikana ”mopo on karannut käsistä”. Sen lisäksi, että Ylen uutis- ja ajankohatistoiminnan vastaava päätoimittaja Jouko Jokinen on ajanut yhtiön uutis- ja ajankohtaistoiminnan sähköiseksi Vihreäksi Langaksi, jossa tosin väläyksen omaisesti on muunkinlaisia näkemyksiä mutta, niin oli Vihreässä Langassakin ja siksi se lopetettiin. Nyt olisi aika lopettaa nykyinen yksisilmäinen Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminta.

On myös pakko kysyä mitä jäisimme paitsi jos Yleä ei olisi ?

Emme mitään !

Kaipaamaan jäisivät vain Vihreät ja Ylen ylipalkkaiset johtajat

Seppo Huhta

5 Comments

 1. peku
  31.3.2021 13:06

  Hyvä uutinen jaettavaksi! Ei ollut Pasilan trollitoimiston omissa uutisissa jostain kumman syystä, miksiköhän.

  TJ Ylä-Anttilan kuukausipalkka on sama kuin paljon puhutun Sari Sairaanhoitajan peruspalkka ilman vuorotyölisiä. Siis samasta päivisin tehtävästä työstä, kuin Anttila tekee. Vuorotyö- ja muiden lisien kanssa Sari Sairaanhoitajan vuosiansio on n. 37 500 eur. Eli Sarin vuosipalkka on vähemmän kuin Anttilan bonus. Siivooja tai kaupan kassa juuri ja juuri tienaa kahdessa vuodessa saman mitä Anttila kuukaudessa?!?!

  Pakkoveroilla rahoitetun TJ:n nollasaavutuksista ei pitäisi maksaa mitään bonuksia! Laitos saa aina rahan pakkoveroina työssäkäyviltä eli mitään tehokkuutta toiminnassa ei voi edes mitata.

  Ihmetellään miksi kansa jakaantuu ja monilla alkaa olemaan turpa täynnä eliitin riistotoimista?!?!

  Vastaa
 2. Obelix
  31.3.2021 13:41

  ”On myös pakko kysyä mitä jäisimme paitsi jos Yleä ei olisi ?” Hyvä kysymys Seppo Huhta, mutta oikeastaan vielä tärkeämpää olisi yrittää hahmottaa sitä kammottavan punavihreän fasistista ideaalia, sitä tulevaisuuden yhteiskuntaa, jota kohti Marinin hallitus Yle propagandatorvenaan on suomalaista yhteiskuntaa viemässä – ryöstämällä suomalaisten rahat ja itsenäisyyden kansainvälisen raharälssin toimeksiannosta, ja syyttämällä ko. ryöstön arvostelijoita vihapuheen lietsojiksi.

  Ps. Ei tarvitse hallita, kuin (poliittisen)historian perusteet, niin voi väittää: Marinin hallitus on vänkäämässä suomalaisesta sopimusyhteiskunnasta mielivaltayhteiskuntaa, jonka lopullinen hallintomuoto on tyrannia.

  Pss. Ja koska Marininkin poliittinen (talous)historia on hyvin tiedossa, niin miksei kukaan kysy: Keiden agendalla Suomen pm. Marin ratsastaa?

  Vastaa
 3. Risto Muukka
  31.3.2021 14:08

  Ihmetyttää kovasti, miten (pakko)veroilla toimiva puulaaki saa jakaa bonuksia?

  Vastaa
  1. Puolueeton
   31.3.2021 19:56

   Kumpikin puoli hyötyy.
   Vallassaolijat määrtittävät yleveron ja miten raha jaetaan ylelle. Ylen johdon tulee tietenkin tukea hallitsevaa politiikaa, tai muuten tulee kenkää tai rahavirta loppuu.

   Veronmaksaja menettää rahansa ja kansalaisille tärkeä hallinto latistuu eikä tue kansan etua. Molemmat puolet menettävät.

   Tähän kaaokseen johtaa demokratia, kun kansalaiset äänestävät tietämättöminä tapahtumista.

   Vastaa
 4. seppo
  1.4.2021 09:47

  Kiitoksia kommenteistä.On muuten sekin luonnotonta-vaikkei kai sentään itse itseään valinnut-,että M Y-a on EK:n hallituksessa eli yksityisen työnanyajaliiton puljussa ja kuitenkin on julkisen yhtiön johtaja. Tässä lienee takana se,että Thomas Wilhelmsson siis Ylen hall. Pj. on itse entinen EK:n hall. PJ. eli kaverille kanssa.Kaikki tämä on julkeaa mutta kovin vaivoin julkista.Näyttää siltä,että niin Y-a:n,Yli-viikarin kuin Marinin ympäriltä alkaa hype haihtua ja toimittajatkin alkavat nähdä,että näillä keisarinnoilla ei ole vaatteita_ H.C. Anderssonia mukaillen.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top