Ympäristökatastrofi Ukrainan räjähdyksistä myös Suomeen?

Useat sivustot maailmalla ovat esittäneet monien asiantuntijoiden kommentteja Ukrainassa tapahtuneista räjähdyksistä. Ympäri maailmaa levinneissä videoissa näkyi, kuinka jokin aika sitten n. 200 kilometriä Puolan rajalta tapahtuneissa räjähdyksissä Hmelnitskin kaupungissa, tapahtui kaksi valtavaa räjähdystä. Räjähdykset synnyttivät valtaisan pyörteisen tulipallon, joka samoin kuin atomipommin aiheuttamat pilvet, muotoutui ylöspäin muodostaen mustan sienipilven.

Kyseessä ei kuitenkaan monien asiantuntijoiden mukaan ollut atomipommin aikaansaama reaktio, koska atomipommin aiheuttama pilvi on kirkkaan valkoinen ja sen valo on äärettömän kirkas. Kyseinen pilvi vaikutti olevankin ennemminkin samankaltainen, kuin se mikä muodostuu, kun köyhdytettyä uraania (depledet uranium, DU) palaa. Uraanioksidi palaa mustana.

Oliko kyseessä siis ne asevarastot johon länsimaista oli toimitettu köyhdytettyä uraania käytettäväksi brittiläisissä Challenger-panssarivaunuissa panssarintorjunta-aseina? Mikäli näin oli, niin savupilvi kulkeutuisi tuulen mukana hyvinkin pitkiä matkoja ja olisi havaittavissa tuulen alapuolella olevissa seurantapaikoissa. Tätä säteilyä ei pystytä havainnaimaan Geiger-mittareilla, mutta suuret DU pilvet ovat havaittavissa gammasäteilyä mittaavilla laitteilla. Kun alueella vallitsevat tuuli- ja sadeolosuhteet huomiion ottaen oli laskettu, että Saksasta käsin hallinnoitujen Puolan mittareiden olisi pitänyt alkaa näyttää gammasäteilytuloksia viidennentoista päivän paikkeilla, niin yllättäen koko normaalisti realiajassa toimiva järjestelmä olikin blokannut kaiken näkyvillä olevan tiedon. Osa tiedosta oli kuitenkin jo tallennettu tutkijoiden koneille, ennen kuin järjestelmä oli piilottanut tiedot. Näissä myös julkisuuteen levinneissä kartoissa ja mittauskäyrissä näkyi selkeitä gammasäteilyn tason nousuja. Nousut olivat tilastollisesti merkittäviä. Tämä Euroopan säteilyilmaisinjärjestelmän online-kartta oli jälleen nähtävillä 18.5, mutta karttatyyppiä oli muutettu ja kaikki aiemmin nähdyt gammasäteilymuutokset oli häivytetty.

Alfasäteilyn ei sanota läpäisevän ihoa, mutta iskun jälkeiset hiukkaset voivat kulkeutua ihmiseen hengitys- ja ruuansulatuselimistön kautta. Mikäli tapahtunut räjähdys oli todellakin köyhdytettyä uraania, sen aikaansaama pilvi leijailee pikkuhiljaa Puolan, Saksan ja Unkarin halki ja päätyy Baltian maihin (mahdollisesti myös Suomeen). DU voi aiheuttaa monenlaisia terveyshaittoja ja jopa kuolemia, mutta tämä mahdollinen uhka on haluttu länsimaissa kieltää ja peitellä kokonaan.

7 Comments

 1. Snif
  20.5.2023 12:45

  On yksi paikka missä uraani palaa ja aiheuttaa uhkan euroopan päälle, nuo videot tulee sieltä eikä mistään aevarastoista, elikkä oikea paikka on, tsernobyl alue jossa palaa ilmiliekeillä uraanijäte joka on varastoitu päin helvettiä. On putinistien ja venän propagandaa videot ja väitteet että mikään maa olisi toimittanut ukrainaan uraania sisältäviä asetarvikkeita.

  Vastaa
 2. Siitäs saivat
  20.5.2023 19:44

  Niinhän se on. Ja näitä ammuksia Ukraina olisi ollut valmis käyttämään Venäjää vastaan. Joten, eikö ollut parempi että ne räjähti käsiin sielä mihin ne oli kuljetettu kielloista huolimatta? Ja on oikeastaan vain oikeus ja kohtuus että Puola saa siitä osansa, kun on ollut osallisena tässä konfliktissa.

  On muuten kummaa että Iso-Britanialla ja israelilla on tällaisia ammuksia, vaikka ne ovat kansainvälisten sopimusten mukaan laittomia.

  No, vihasihan Churchill Suomeakin, joten miksei Sunak venäläisiä.

  Vastaa
 3. Sensuroimaton Totuus
  20.5.2023 23:13

  Ei muuta kun slava ukraina vai mitä?

  Vastaa
 4. Kainuunkonkari
  21.5.2023 18:31

  Räjähdysten tapahtuessa 12.5 tuuli puhalsi länteen, jolloin pääosa säteilystä eteni Slovakiaan, josta edelleen Tsekkeihin, sekä Puolan ja Unkarin kautta Saksaan. Koska näissä maissa, pois lukien Puola on huomattavaa sodanvastaisuutta, oli tiedot toki sensuroitava mielipuolisuuden jatkamiseksi. Angela Merkelin julkisesti myönnettyä, että Minkin sopimukset olivat vain huijaus, jolla sotaan valmistauduttiin, voisi asianmukaisen tiedon välittäminen tuoda ongelmia EU päätöksentekoon. Se, saadaanko Saulin ja Sannan poliittisesta kunnianhimosta syöpiä Suomeenkin, jää nähtäväksi. Peruslähtökohdaltaan jokaisen tuleekin ymmärtää, mitä tasa-arvo sisäsiittoisuuden heikentämien ihmisten kanssa käytännössä tarkoittaa. Valitus oikeutta ei ole. Kaikki oikeudet pidätetään.

  Vastaa
 5. Kainuunkonkari
  23.5.2023 12:02

  Tätä arikkelia ei saa kommentoida.

  Vastaa
  1. Ismo Kähkönen
   25.5.2023 23:18

   Saa toki. Pahoittelut, että moderaattorimme eivät aina ole 24/7 tavoitettavissa.

   Vastaa
 6. O. Ranki
  31.5.2023 17:56

  Vanhentuneiden uraaniammusten tuhoaminen Ukrainassa oli Englannin kannalta erinomainen ratkaisu

  1) Ammusten tuhoaminen kotimaassa olisi ollut erittäin kallista.

  2) Saastepilvi ei leviä englannin maaperälle, joten siitä ei myöskään aiheudu mitään haittaa.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top