Ympäristöministeriöltä kolme miljoonaa kunnille ympäristönhoitotöihin

Ympäristöministeriö tukee kuntia tänä vuonna kolmella miljoonalla ympäristön ennallistamisessa ja luonnon monimuotoisuuden parantamisessa. Kunta-Helmi -ohjelmasta avustetaan kuntia ja kuntayhtymiä ympäristönhoitotöiden toteuttamisessa.

Avustusohjelma tukee soiden ennallistamista, lintuvesien ja kosteikkojen, metsäisten elinympäristöjen, ja perinneympäristöjen kunnostamista ja hoitoa, sekä pienvesien ja rantaluonnon kunnostamista.

Halusimme suunnata ohjelmaan kunnille oman osion, Kunta-Helmen, sillä kunnista on tullut paljon toiveita päästä aktiivisemmin mukaan monimuotoisuustyöhön. Toimilla luonnon puolesta on kiire, joten valitsemme osan toimista toteutettavaksi jo tänä kesänä, kertoo ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen ministeriön tiedotteessa tänään.

Kunta-Helmi -avustusta voidaan hakea ensisijaisesti kuntien omistamilla tai hallinnoimilla mailla tapahtuviin toimenpiteisiin. Ohjelmalla ei rahoiteta virkistyskäyttöä palvelevia rakennelmia, eikä opetusmateriaalien toimittamista. Kartoitukset, suunnittelut etc. voivat sisältyä avustettavaan projektiin, kun ne liittyvät konkreettiseen kunnostustoimenpiteseen joka toteutetaan saman hankkeen aikana.

Kuntalaiset voinevat myös tökkiä liikkeelle kotikuntaansa huolehtimaan ympäristönsä monimuotoisuudesta.

Kunta-Helmi erityisavustushaku toteutetaan 11.5.–31.8.2020. Hakemuksista, jotka saapuvat 1.6. mennessä, valitaan jo kesän 2020 aikana toteutettavia hankkeita. Loput hankkeet valitaan hakuajan päätyttyä. Määräraha on käytettävissä vuoden 2022 loppuun saakka.

Otsikkokuvassa avataan umpeenkasvavaa lintukosteikkoa.

Videolla urbaania lähimetsää, ja sen käyttäjiä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top