Zakharova sanoo: Venäjä ei aio kaataa Ukrainan hallitusta

Venäjän suhtautuminen Ukrainan hallituksen ja valtionkin olemassaoloon ehti hetken olla kyseenalaistettuna, mutta tänään keskiviikkona Venäjän ulkoministeriön tiedottaja totesi sen yksiselitteisesti:

Venäjä ei pyri kaatamaan Ukrainan hallitusta, koska Venäjän ja Ukrainan välisissä neuvotteluissa on edistytty jonkin verran.
Ulkoministeriön tiedottaja Maria Zakharova kertoi tämän viikoittaisessa tiedotustilaisuudessaan Moskovassa.

Samassa tilaisuudessa tiedottaja kertoi Venäjällä olevan dokumentoituja todisteita siitä, että Yhdysvallat kehittää bioaseita Ukrainassa. Zakharova viitatasi Yhdysvaltain poliittisten asioiden apulaisulkoministerin Victoria Nulandin lausuntoon, jonka olemme uutisoineetkin. Zakharova vaati Yhdysvalloilta selitystä asialle.

”Yhdysvaltain puolustusministeriö ja Yhdysvaltain presidentin hallinto ovat velvollisia selittämään virallisesti maailmanlaajuiselle yhteisölle, -virallisesti, ei puhujien kautta, Ukrainan ohjelmista”, Maria Zakharova sanoi. ”Vaadimme yksityiskohtia.  -Me vaadimme ja maailma odottaa”, Zakharova sanoi tänään.

Sekä Pentagon että Ukraina ovat jo kiistäneet Venäjän esittämät syytökset bioaseista. Mainitessaan Ukrainassa tänään käynnistyneet siviilien evakuoinnit eräistä uhatuista kaupungeista Zakharova arvosteli Ukrainan viranomaisia Venäjälle haluavien evakuoitavien suuntaamisesta Länsi-Ukrainaan. Kritiikki on peilikuva Ukrainan aiemmin esittämästä Venäjään kohdistuvasta kritiikistä.

Humanitaarista käytävistä ja määräaikaisesta aselevosta eräillä alueilla tänään, on sovittu Ukrainan ja Venäjän Valkovenäjällä käydyissä neuvotteluissa. Ukrainan ulkoministeri Dmytro Kuleba ja venäläinen kollegansa Sergei Lavrov tapaavat torstaina (10.03.) Antalyassa Turkissa. Venäjä näyttää luopuneen eräistä teeseistään julkisissa puheenvuoroissa, ja näyttää pitävän ”Kiovan hallintoa” Ukrainan laillisena hallituksena. Jos tämä johtopäätös on oikeansuuntainen, muutos on samankaltainen, kuin Neuvostoliiton luopuminen O.W.Kuusisesta keväällä 1940.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelensky on toistanut kantansa, että Ukraina on valmis kompromissiin eräissä Venäjän keskeisissä vaatimuskohdissa. Zelensky on maininnut Ukrainan neutraliteetin, so. liittymättömyyden puolustusliitto-NATO:on, ja ilmaissut että Itä-Ukrainan ”tasavaltojen” asiasta voidaan keskustella, kuten Krimin asemastakin.

Pitkästä aikaa näyttää toiveikkaalta.

Luettavaa:

Tiedotussota Ukrainan bio-aseista (VIDEO)

5 Comments

 1. Obelix
  9.3.2022 14:33

  ”Pitkästä aikaa näyttää toiveikkaalta.” Miten tuon nyt ottaa? Venäjähän vain tällä kertaa Zakharovan suulla sanoo: Venäjä ei aio kaataa Ukrainan hallitusta, mutta eikö Venäjä ole koko Ukrainan sotaretkensä ajan tehnyt juuri päinvastoin, kuin on sanonut?

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   9.3.2022 14:36

   Sanamuoto on tulkittavissa lähentymisenä, vasta-askeleena Zelenskyn avaukselle.

   Vastaa
 2. Aivot omistava
  9.3.2022 14:59

  Kenenkään ei pitäsi enää ryssään luottaa, ensinnäkään nuo ei ole pitänyt lupausta yhdestäkään tulitauosta vaan, ”nyt tulee tulitauko” perkele, minuutti tuosta niin ryssä moukaroi siviilialueita.
  Koko neukun hallitus päättäjät tulee joutumaan haagin sotaoikeuteen teoistaan.
  Tuosta ei enää yksikään noista voi uida pakoon, ei edes diktaattori putin.

  Vastaa
 3. pöh
  9.3.2022 15:54

  Kyllä USA:lla on ollut Ukrainassa bioase laboratorioita, samoin kun he rahoittivat ja tekivät yhteistyötä Wuhanissa.
  Fauci siellä häärännyt vuosikymmeniä.

  Toivottavasti neuvottelujen kautta Ukrainan sota päättyy, vaikka Venäjään ei luottaa voi niin ei sodasta seuraa ukrainalaisille kuin lisää kärsimystä.

  Vastaa
 4. Huru-ukko
  9.3.2022 16:06

  Niistä ”bioasetehtaista” ja labroista: Nhän ovat vanhaa neukkuperintöä, eli he itse tekivät juuri sitä mistä jenkkejä syyttävät. Nyt Ukrainan oltua itsellinen hetken aikaa neukkujen aikeet tulevat julki.
  Vanha totuus on, että jos jäät housut kintuissa kiinni kähminnästä syytä siitä vastustajaa. Ja ainakin anus putkosen vitä mittua lehti julkaisee sen jumalan sanaakin vankempana totuutena.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top