Zedinjena Slovenija puolustaa slovenialaisia kaikin keinoin

Kesän ja syksyn 2015 näkymät läpi Euroopan vaeltavista ihmismassoista, ja näiden läsnäolon aiheuttamat asiat eurooppalaisten elinympäristössä, eivät voineet jäädä huomaamatta ainakaan Sloveniassa, jonka alueen läpi osa kansainvaelluksesta kulki. Andrej Šiško oli yksi heistä, jotka silloin tarkkailivat tapahtumia, ja tekivät omat johtopäätöksensä.

Zedinjena Slovenija, Yhdistynyt Slovenia” -liikkeen johtaja Andrej Šiško postitti Facebookiin videon, jossa hän esiintyy 70 naamioituneen miehen kanssa, ja kaikilla on käsissään automaattiaseet.

Ryhmittymä nimeltään Stajersken Vartijat vannoo videolla turvaavansa valtiossa järjestystä. Ryhmittymässä on useita satoja jäseniä.

”Me emme tee mitään laitonta, olemme kiinnostuneita yhteistyöstä poliisin kanssa” sanoo Šiško, ”tämä ryhmittymä on vannonut puolustavansa valtion etnistä yhtenäisyyttä.” Samanlaista järjestäytymistä tapahtuu myös Tsekissä.

Tsekissä toimivaan ryhmittymään, Valtiolliset Kodinturvajoukot, kuuluu noin 2500 jäsentä. He partioivat pikkukaupunkien kaduille etsien laittomia siirtolaisia. Tällä ryhmittymälllä on sidoksia paikallisiin poliisivoimiin ja takanaan maahanmuuttovastaisen Kansallinen Demokratia -puolueen tuki.

”ihmiset, jotka uskovat ettei valtio tai Euroopan Unioni kykene huolehtimaan itsestään eikä kansalaisistaan, ottavat itse huolehtiakseen perheidensä ja omaisuutensa turvallisuudesta, sanoo Tsekin entinen armeijan tiedustelupäällikkö Andor Sandor.

Entisten valtionturvallisuus-ammattilaisten läsnäolo em. kansalaispartiointia järjestävissä liikkeissä rauhoittaa epäilijöitä: Toiminta ei silloin muodosta yleiselle turvallisuudelle ja yhteiskunnan vakaudelle samanlaista uhkaa, kuin mitä vastaan se on luotu.

Sloveenien, kuten tsekkienkin, aktiviteetit kertovat eurooppalaisesta reaktiosta yhtäkkiseen yli miljoonan siirtolaisen saapumiseen Eurooppaan. Toisen saman ilmiön seurauksen näemme Ruotsissa: Väkivallan uhka rajoittaa jo poliisin partiointia ”herkissä kaupunginosissa”. Toivommekin, että Suomessa säästytään siltä, -emmekä myöskään tarvitse spontaaneja vigilantteja katurauhan ylläpitoon.

Yhteiskunnallisen tilanteen #polarisoitumisen vaaroja ei pidä aliarvioida: Itseään vahvistava radikalisoitumisen kierre voi kehittyä nopeasti, jos pääsee alkuun. Siksi virallisten toimijoiden tuleekin täyttää kansalaisten turvallisuuteen ja julkiseen rauhaan kohdistuvat odotukset, ilman että jää aihetta omatoimiseen itsensä turvaamiseen.

Sloveniasta siis tulee muutakin mielenkiintoista, kuin populistipresidenttien palkintovaimoja.

Asiasta kertoi: Rahvuslane 07.09.2018.

2 Comments

 1. Nestori Lundahl
  7.9.2018 09:36

  Tuollaisia porukoita alkaa välttämättä syntymään myös Suomeen, jos ei ole jo syntynytkin, ellei maan hallitus hyvin pian ota järkeä käteen.
  Ei kukaan isänmaallinen ihminen katso sivusta maansa tuhoamista eikä jää sormi suussa odottamaan itsensä tappamista.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   7.9.2018 11:56

   Ihmiset joutuu tuolla Balkanilla ilmeisesti jo puolustamaan itseään ja perheitään. Siellä voi vuoristopoluillakin talssia letka aggressiivisia partakavereita, ettimässä tietä Sipilän lupaamaan mökkelöön Kempeleelle.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top